Fiske i Jämtland

I Laxvikens fiskevårdsområde ingår ett stort antal sjöar och Hotagsströmmen, början på Hårkan. Här har du nära till fiskevattnen, både sommar som vinter. Dessutom nära till flera andra fiskeområden.

VINTERFISKE – Framöver våren så är det, nästan varje helg, någon fisketävling, ibland både på två och tre ställen samtidigt, så det är bara att testa fiskelyckan någonstans. Eller för att få njuta av tystnaden så finns det massor med andra små tjärnar/ sjöar att åka till.

I Laxvikens fvo har det tagits upp mycket stor fisk, b.la i Hotagsströmmen i Hårkan 1/6-31/8 (ett känt flugfiskevatten) som gett öring på över 8 kg, harr 2,7 kg och sik 3,0 kg.

I augusti 2005 fångades en öring på 6,7 kg i Hotagsströmmen, under sommaren 2006 har det fångats öringar upp till 5 kg (som vi har hört talas om, tyvärr ej fått något foto på dessa) Sommaren 2007 togs en öring på 8 kg i Hotagsströmmen. Hittills under 2008 är största inrapporterade fisk en 6,3kg öring och 1,9 kg harr, bägge i Hotagsströmmen.

Lillvattnet, Stora o Lilla Kungsvattnet, är andra bra vatten, även där har stor och fin fisk fångats. Vill ni fiska gädda och abborre är Gransjön, Ålvikstjärn och Laxsjön bra vatten för detta.

Fisksorter: Öring, Harr, Sik, Röding, Gädda, Abborre, Hornavan-Röding, Lake

Trollingfiske: I Hotagssjön går det stor fin öring.

Våt & Torrflugor: Här finns också olika våtflugor (Zonker, Klinkhammer) och torrflugor bundna av lokal guide även efter lokala mönster. Vi har myggstift, kåsor m.m.

Fiskebilder sökes: Är det någon som har ett foto på sina fångster från vårt område?

Det vore kul om ni ville dela med er av dem här på denna sidan eller vår Facebook.

Till vårt Galleri

Till Laxvikens Facebook

FÅNGST-rapport

Vi vill också gärna få in lite fångstrapporter från er, att skrivas in här och på tavla inne på Turiststugan.

Detta är bara för att se vilken sorts fisk som fångas och när eftersom ni som fiskar frågar oss hur fisket är/har varit och vi inte hinner fara runt och kolla. Alla tycker väl att det är roligt att få veta hur fångsterna har varit i olika vatten.

Klicka här för FÅNGST-RAPPORTERNA!

Klicka här för att Rapportera in fångst!

Klicka här för Vattenföring i Hårkan mfl vatten!